Китай звинувачує Apple в ухиленні від сплати податків

Понеділок, 13 травня 2013, 16:19

Китайська організація з захисту прав споживачів звинуватила компанію Apple в ухиленні від сплати податків.

Про це пишуть "Вести економіка".

Згідно зі статтею, опублікованою в одному з китайських видань, урядова дослідницька група провела зустріч, де оприлюднила результати розслідування щодо можливої незаконної діяльності, здійснюваної купертинським IT-гігантом.

На засіданні було оголошено, що є підстави підозрювати, що Apple порушила китайське законодавство, відмовляючись платити за передбаченими законом мит на реалізацію програмного забезпечення, дистрибуція якого здійснюється через App Store.

Реклама:

Керівники дослідницької групи стверджують, що в Китаї програми відносяться до тієї ж категорії "товари", до якої належать і апаратні продукти компанії, які в свою чергу обкладаються відповідними митами при ввезенні в країну.

Але так як додатки продаються в App Store без сплати мит на торгівлю на території Китаю, то тим самим Apple, по суті, ухиляється від сплати податків.

Обвинувачі послалися на статтю 54 Митного закону Китаю, яка свідчить, що на товари, що ввозяться в країну, встановлюються мита, які повинні бути сплачені стороною, відповідальною за їх імпорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!