Греція заблокувала злиття двох найбільших банків

Понеділок, 8 квітня 2013, 12:18

Влада Греції призупинили процес злиття двох найбільших банків країни National Bank of Greece і Eurobank.

Уряд заявив, що рекапіталізація банків буде проведена окремо, передає "Інтерфакс-Україна".

На думку MarketWatch, рішення влади, прийняте в результаті невдоволення міжнародних кредиторів планами інтеграції кредитних організацій, стало несподіванкою для ринків. Тепер експерти сумніваються в тому, що подальша інтеграція пройде, як це було заплановано, і мова йтиме про її повного скасування, а не заморожуванню, як стверджують на даний момент влади.

Зазначимо, що в загальній складності обидва банки потребують 15,6 млрд євро для підвищення своєї платоспроможності до необхідного рівня. За словами представників міністерства фінансів Греції, роздільні процеси рекапіталізації будуть розпочаті найближчим часом.

Реклама:

У рамках другого пакету міжнародної допомоги Греції сукупним обсягом 173 млрд євро на відновлення капіталізації найбільших банків країни і ліквідацію ряду невеликих кредитних організацій було виділено 50 млрд євро. При цьому банки зобов'язалися вишукати не менше 10% необхідних їм коштів самостійно, наприклад, через розміщення паперів в приватному секторі.

Греція залишається в рецесії вже шостий рік поспіль. Згідно з озвученими до кризи на Кіпрі прогнозами цього року грецькі власті чекають спаду ВВП країни на 4,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!