Думка експерта: Близько 70% новобудов в Україні будують з неякісних будматеріалів

Понеділок, 22 квітня 2013, 20:01

Близько 70% новобудов в Україні будують за допомогою будматеріалів поганої якості. Головна причина цього - бажання забудовників заощадити.

Про це повідомила архітектор Ганна Іскіердо.

За її словами, основний відсоток новобудов побудованих з використанням лад сировини низької якості припадає на будинки економ-класу - близько 60%, на будинки бізнес-класу - 30% і преміум - 10%.

Основна країна, в якій сьогодні купують обладнання та матеріали внутрішньої і зовнішньої обробки українські забудовники - це Китай і близьке зарубіжжя, оскільки тут пропонує продукцію на 30-40% дешевше, ніж аналогічні матеріали європейського або навіть українського виробництва. Відповідно компаніям вигідно купувати матеріали китайського виробництва, не дивлячись на їх низьку якість.

Реклама:

Експерт зазначила, що серед основних будівельних матеріалів і обладнання, які сьогодні експортують з вказаної країни, експерт назвала: кераміка та будівельні суміші, ліфти, двері, ескалатори, лако-барвисті матеріали, кабель.

"Сьогодні багато роблять ремонти, використовуючи екологічно чисті матеріали. При цьому вони не враховують, з яких матеріалів побудований будинок. Вся екологічність обробки квартири, меблів і т.д. може бути нівельована завдяки забудовнику, який економив під час будівництва і зводив будинок з неякісних будматеріалів ", - говорить Іскіердо.

Архітектор також зазначає, що використання матеріалів низької якості впливає і на технічну безпеку будівлі. Тому держава повинна посилити контроль використання матеріалів при будівництві та дотримання забудовниками державних будівельних норм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!