США відмовляються від закупівлі китайських ІТ-технологій

Четвер, 28 березня 2013, 12:43

Влада США заборонила деяким федеральним установам закупівлю комп'ютерних систем та інформаційних технологій, вироблених компаніями, пов'язаними з китайським урядом.

Про це пише BFM.ru з посиланням на Reuters.

Згідно з повідомленням, ця міра включена в резолюцію про тимчасове фінансування уряду і спрямована на боротьбу з кібершпіонажем з боку КНР.

Заборона, зокрема, поширюється на міністерства торгівлі і юстиції, NASA, Національний науковий фонд США і низку інших організацій. Він буде діяти до кінця поточного фінансового року, який завершиться 30 вересня. Держустановам може бути дозволено придбання тих чи інших технологій за умови, що вони відповідають національним інтересам США. Закупівля повинна бути схвалена Федеральним бюро розслідувань.

Реклама:

"Штати імпортують китайські технології в цілому на суму близько 129 млрд доларів на рік, про що свідчать дані дослідницької служби Конгресу США", - йдеться в повідомленні.

Відомий блогер Стюарт Бейкер зазначив, що під ударом через заборону можуть виявитися такі великі компанії, як Lenovo. У минулому році влада вже закликала американців не мати справ з Huawei Technologies Co Ltd і ZTE Corp.

Китай може оскаржити заходи як порушення правил Світової організації торгівлі, але, за даними агентства, швидше за все, зіткнеться з певними складнощами, оскільки Піднебесна не є членом угоди СОТ для встановлення міжнародних правил державних закупівель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: