У Клименка відхрещуються від створення фінполіції

Четвер, 28 березня 2013, 11:26

На даний момент жодного рішення про створення органу під назвою "фінансова поліція" у складі Міндоходів не приймалося.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів.

"Позиція міністерства полягає в тому, що будь-які подібні зміни не тільки вимагають ретельної підготовки, правового аналізу та узгодження між окремими зацікавленими структурами виконавчої влади, але й можуть прийматися тільки після громадських слухань і консультацій з бізнесом", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, з огляду на зміст та характер розповсюдження вказаних повідомлень, фахівці Міндоходів не виключають, що думки деяких поважних експертів можуть свідомо або несвідомо використовуватися в інформаційній кампанії з ознаками замовності, що спрямована на формування негативної громадської думки про діяльність Міндоходів, а також задля нав’язування громадськості хибного уявлення щодо намірів уряду посилити адміністративний тиск на бізнес.

Реклама:

Прес-служба зазначає, що положення про Міндоходів, затверджене указом президента від 18 березня 2013 року, не передбачає наділення міністерства, як правонаступника Державної податкової служби та Державної митної служби, жодними додатковими повноваженнями щодо виконання функцій з виявлення та розслідування правопорушень у податковій та митний сфері.

"При міністерстві й надалі функціонуватиме податкова міліція. Відповідно до Податкового та Кримінального процесуального кодексів вона виконуватиме функції з виявлення і розслідування злочинів у сфері оподаткування", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!