Україна повинна вийти з СОТ для членства в Митному союзі - Азаров

Понеділок, 25 березня 2013, 15:39

Для членства України в Митному союзi потрiбен її вихiд iз Свiтової органiзацiї торгiвлi або перегляд угод iз СОТ у рамках зобов’язань щодо Митного союзу.

Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров, передає "Радіо свобода".

"Україна як незалежна держава має цiлу низку мiжнародних угод. Вона ранiше за Росiю вступила до СОТ. Перед нами стоїть питання дуже просте: або ми виходимо з СОТ i приєднуємося до Митного союзу, або ми маємо переглядати нашi угоди щодо СОТ у рамках наших зобов’язань стосовно Митного союзу. Все це надзвичайно складно й малопродуктивно", - сказав вiн в iнтерв’ю телеканалу "Мир".

За словами прем’єра, на першому етапi Україна стане спостерiгачем при Митному союзі i поступово адаптуватиметься до нового формату спiвпрацi з країнами союзу.

Реклама:

Як повідомлялося, за словами міністра закордонних справ Леоніда Кожари, Україна хоче створити зону вільної торгівлі з Митним союзом і приєднатися до деяких його угод.

Раніше директор Департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не буде знижувати для України ціну на газ без вступу України в Митний союз.

Нагадаємо, нещодавно президент Віктор Янукович заявив, що Україні варто розглянути можливість адаптації в законодавстві тих норм Митного союзу, які не суперечили б міжнародним зобов'язанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!