Німеччина відкриває ринок праці для спеціалістів з третіх країн

Середа, 27 лютого 2013, 15:23

Німеччина відкриває ринок праці для спеціалістів, які мають диплом про здобуття професійної освіти, з країн, що не є членами ЄС.

Відповідні зміни до закону про працевлаштування іноземців у середу схвалив німецький уряд, передає "Укрінформ".

"Зміни до закону про працевлаштування іноземців, схвалені сьогодні федеральним урядом, відкривають німецький ринок праці для кваліфікованих робітників з третіх країн", - зазначається у повідомленні відомства преси та інформації ФРН.

Донині з країн, що не є членами ЄС, у ФРН могли працювати лише фахівці з вищою (університетською) освітою. З серпня минулого року для них запроваджена так звана "блакитна картка". З липня цього року, за новою постановою німецького уряду, таке право отримають і власники дипломів про професійно-технічну освіту з третіх країн.

Реклама:

Для того, аби спеціалістам з-поза меж ЄС працевлаштуватися в Німеччині, закон передбачає дві основні умови. По-перше, іноземний диплом має пройти процедуру визнання у ФРН. По-друге, на професію повинен існувати попит на німецькому ринку праці. Відповідний список регулярно публікується федеральним агентством праці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: