ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 18 лютого 2013, 21:00

Рекомендації МВФ можуть посилити тиск на резерви НБУ

Міжнародний валютний фонд попросив Нацбанк скасувати заборону банкам враховувати у валютної позиції валютні резерви під проблемні кредити.

Як зазначається, місія МВФ під час свого останнього візиту до Києва настійно рекомендувала НБУ скасувати постанову №107 від 2009 року.

У Азарова хочуть витратити на активізацію економіки 30 мільярдів

Реклама:

Кабмін має намір виділити на реалізацію держпрограми з активізації економіки близько 30 млрд гривень. Про це телерадіокомпанії "Україна" заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

За його словами, мова йде про державну підтримку, в даній сумі не враховуються приватні інвестиції.

Для повноцінної реалізації програми уряд має намір в 2013 році створити Державний банк розвитку, який займеться фінансуванням комерційних банків під пріоритетні для української економіки проекти.

"Укрспецекспорт" підписав угоду з Пакистаном на десятки мільйонів

Днями ДК "Укрспецекспорт" підписав контракт з представниками Пакистану на виготовлення і поставку до цієї країни 110 силових установок для танків. "Контракт розрахований на 4 роки і буде виконуватися на потужностях ДП "Завод имені Малишева". Його вартість перевищує 50 млн доларів", - заявив в. о. заступника гендиректора компанії Вадим Кожевніков у ході виставки IDEX-2013, що відбувається в Абу-Дабі (ОАЕ).

"Укравтодор" продав облігацій на 2 мільярди

"Укравтодор" 14 лютого провів розміщення ОВДП ще на 2 млрд гривень. Про це повідомив заступник голови "Укравтодору" Володимира Галушко. Покупцями, за його словами, виступили державні Укрексімбанк та Ощадбанк. ОВДП розміщувалися під державні гарантії. "Укравтодор" планує розмістити ОВДП ще на 8 млрд гривень.

Помічники депутатів коштують українцям 107 млн гривень на рік

Кожен народний депутат Верховної ради VII скликання щомісячно отримує 20 тисяч гривень на оплату праці своїх помічників-консультантів. Як зазначається, загальна стаття витрат на кожен місяць становить 8,880 млн гривень, а в межах року - близько 107 млн гривень.

Російські залізниці відновлюють продаж квитків в Україну

"Російські залізниці" відновлюють продаж квитків в Україну, які в середині лютого були змушені призупинити через невизначеність з української сторони з приводу переходу або не переходу на "літній" час. "ВАТ "РЖД" відновлює продаж проїзних документів на пасажирські поїзди в повідомленні з Україною відправленням з 30 березня", - йдеться в повідомленні.

В Україні рівень безробіття зріс до 2%

У січні офіційний рівень безробіття підвищився на 0,2 п.п. до 2%. Згідно з повідомленням Держстату, на 1 лютого в Державній службі зайнятості було зареєстровано 564,5 тис безробітних. Як відомо, на 1 січня в Державній службі зайнятості було зареєстровано 506,8 тис безробітних.

Росія повернула українській компанії 40 тонн м'яса через бактерії

Россільгоспнагляд прийняв рішення повернути 40 тонн м'яса птиці українському виробникові ТОВ "Комплекс Агромарс" у зв'язку з порушенням ветеринарних вимог. Згідно з повідомленням, в партії м'яса були перевищені допустимі норми безпеки, що стосуються кількості мікроорганізмів і бактерій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!