В Україні вводяться нові вимоги до якості імпортних ліків

П'ятниця, 15 лютого 2013, 16:01

З 15 лютого 2013 року вводиться в дію вимога про надання сертифікату GMP при ввезенні імпортних ліків на територію України.

Про це заявила депутат (фракція Партії регіонів) голова комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва, передає "Інтерфакс-Україна".

"С 15 лютого 2013 року вводиться в дію вимога про надання сертифікату GMP при ввезенні імпортних ліків на територію нашої країни", - сказала Бахтєєва.

Вона зазначила, що протягом останніх 3 років діюча влада проводить планомірну політику, спрямовану на реалізацію права громадян на якісну, своєчасну та доступну медичну допомогу, однією зі складових якої є медикаментозна терапія.

Реклама:

Вона підкреслила, що згідно із офіційними даними на фармацевтичному ринку України питома вага ввезених імпортних препаратів, які виробляються в неналежних умовах, становить 11% в упаковках та більше 17% - в грошовому вираженні.

"Завдяки введенню ліцензування імпорту лікарських засобів з ланцюжка постачальників "прибираються" всілякі посередники, які заробляють на "перекуповуванні" препаратів один у одного", - підкреслила депутат.

GMP - система норм, правил і вказівок щодо виробництва: лікарських засобів, медичних пристроїв, виробів діагностичного призначення, продуктів харчування, харчових добавок і активних інгредієнтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: