В 2013 році продадуть понад мільярд смартфонів - Deloitte

Вівторок, 8 січня 2013, 14:08

В 2013 році по всьому світу буде продано понад 1 млрд смартфонів.

Про це йдеться у прогнозі аналітичної компанії Deloitte, передає CyberSecurity.

У публікації компанії говориться, що досягнення позначки в 1 млрд смартфонів - це психологічно важливий рубіж для мобільного ринку, що говорить про його перспективність і зрілість.

У Deloitte кажуть, що в 2012 році по всьому світу було продано близько 900 млн смартфонів (остаточні дані за 2012 рік будуть оприлюднені пізніше).

Реклама:

Згідно класифікації Deloitte під категорію смартфонів, підпадають мобільні пристрої, оснащені qwerty-або сенсорною клавіатурою і здатні працювати з інтернетом.

У даних компанії сказано, що на сьогодні найвищий відсоток користувачів зі смартфонами в США - 85%, далі йде Великобританія з 79%.

Компанія відзначає, що зараз активний розвиток мобільно-смартфонної галузі зумовлено тим, що стільникові мережі по всьому світу активно впроваджують різноманітні технології високошвидкісної передачі даних.

У той же час Deloitte відзначає, що приблизно 40% власників смартфонів не використовують "розумний" функціонал даних пристроїв і застосовують їх в основному для дзвінків, sms і рідше ігор.

Вихід же в інтернет і робота з мобільними даними для них залишається незвіданою територією.

Більшість подібних користувачів купують смартфони в основному віддаючи данину моді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: