Бренд Faberge проданий за 142 мільйони

Середа, 21 листопада 2012, 18:25

Британська компанія Gemfields купує власника бренду Faberge - компанію Faberge Consortium - за 82 млн фунтів стерлінгів.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "РБК.ру".

Згідно з повідомленням, для того щоб профінансувати дану угоду, Gemfields, яка володіє 75-відсотковою часткою в шахті Кагем, що розташована в Замбії і визнана найбільшою в світі смарагдовою шахтою, належить випустити 214 млн нових акцій, що еквівалентно майже 40% акціонерного капіталу компанії.

До цих пір бренд Faberge контролював інвестиційний фонд Pallinghurst Resources, який в 2007 році придбав його у концерну Unilever за 48 млн доларів. В даний час фонд Pallinghurst володіє непрямою часткою в Gemfields через компанію Rox: фонд володіє 49,1% в Rox, якій належить 59,1% акцій Gemfields.

Реклама:

Крім того, Pallinghurst безпосередньо володіє ще 3,9% акцій Gemfields. Після об'єднання Gemfields і Faberge фонду Pallinghurst Resources буде належати 49,3% акцій об'єднаної структури.

Під брендом Faberge випускаються не тільки ювелірні вироби, але і одяг і навіть косметика. Торгова марка Faberge насамперед асоціюється з легендарною колекцією сувенірних пасхальних яєць ювеліра Карла Фаберже, що виконував замовлення російського імператорського дому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!