Українці починають розуміти необхідність заощаджень

Понеділок, 29 жовтня 2012, 16:42

Важливість заощаджень значно зросла 2012 року серед країн Центральної та Східної Європи.

Про це йдеться у дослідженні Ерсте Банку.

"Українці починають дедалі більше розуміти необхідність накопичувати кошти та розглядають заощадження як один з найефективніших фінінструментів збереження грошей від потенційних економічних ризиків", - сказала заступник голови правління АТ "Ерсте Банк" Світлана Черкай.

За її словами, наразі депозитні продукти пропонують привабливу дохідність в нацвалюті, і що більш важливо, дають можливість зафіксувати її на термін від одного до трьох років.

Реклама:

За результатами дослідження, яке проводилось за підтримки Erste Group, більше 3/4 населення регіону вважають заощадження дуже важливими чи досить важливими.

"Для поляків, сербів та українців розуміння важливості заощаджень помітно зростало впродовж останніх років. Так, вже 76% українців вважають заощадження важливими, оцінюючи їх як дуже важливі або досить важливі, що на 8% вище за показники 2011 року", - сказано в повідомленні Ерсте Банку.

За даними агалітиків, найбільш ощадливими виявилися поляки, угорці та румуни – 82%, 84% та 85% респондентів відповідно вважають заощадження важливими.

"Більш ощадливими виявилися жінки – 41% українок і 34% чоловіків вважають заощадження необхідними", - повідомили у Ерсте Банку.

У фінустанові також зазначили, що готівка досі залишається основним інструментом заощаджень українців.

"Попри те, що українці все ще надають значну перевагу збереженню коштів у готівці - 51%, вони починають дедалі частіше користуватися банківськими продуктами з метою заощадження – 27% опитуваних відкладають на карткових рахунках, 17% користуються депозитом і лише 7% заощаджують на поточних рахунках", - повідомили експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: