Підрядники "Енергоатому" наколядували майже 160 мільйонів

Понеділок, 15 жовтня 2012, 09:57

ДП "НАЕК "Енергоатом" 3-4 жовтня за результатами тендерів уклало низку угод на постачання обладнання вартістю 157,68 млн гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

З цієї суми ПАТ "НВП Радій" отримає 148,30 млн гривень на технічні та програмні засоби складу програмно-технічного комплексу системи нормальної експлуатації турбінного відділення для блоку №2 Рівненської АЕС.

Ще 2,83 млн гривень отримає ПрАТ "Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання "Імпульс" за функціональні блоки для Запорізької і Хмельницької АЕС.

Реклама:

Зазначимо, що ці компанії фігурували в звіті Держфінінспекції про зловживання в системі "Енергоатом".

За даними ревізорів, кілька угод з цими фірмами призвели до збитків держкомпанії, або не були погоджені аудиторами. В тендерах "Енергоатому" ці фірми майже у всіх торгах конкурують виключно між собою.

Загалом в 2012 "Радій" отримав в системі "Енергоатому підряди на 626,35 млн гривень, "Імпульс" – 558,21 млн гривень. Це складає чверть від усіх тендерів "Енергоатому" і його відокремлених підрозділів цього року у суми 4,51 млрд гривень.

Окрім вказаних фірм лише дві компанії цього року отримали від "Енергоатому" більше 100 млн гривень – ТОВ "Енергоплюс" 143,30 (млн гривень) і ТОВ "РЗВА-електрик" (134,29 млн гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: