Цінам на нафту пророкують падіння

Субота, 13 жовтня 2012, 10:21

Середня ціна на нафту на тлі незначного економічного зростання в усьому світі може знизитися з 107 до 89 доларів за барель до 2017 року.

Про це пише Lenta.ru з посиланням на прогноз Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Падіння цін відбудеться через невисокий попит, який, на думку аналітиків МЕА, за п'ять років збільшиться на 6,73 млн до 95,68 млн барелів на добу.

Таким чином, у порівнянні з груднем минулого року прогноз знизили на півмільйона барелів на добу.

Реклама:

Агентство пророкує, що до 2017 року ОПЕК повинна буде виробляти 31,21 мільйона барелів сировини в добу.

Це дещо більше, ніж зараз: у вересні члени картелю знизили виробництво нафти на півмільйона барелів до 31,17 мільйона барелів на добу. Скорочення відбулося через спад видобутку в Ірані, Анголі, Саудівській Аравії і Нігерії.

Зокрема, Тегеран під тиском міжнародних санкцій скоротив нафтовидобуток до 2,63 мільйона барелів на добу, а експорт - до 860 тисяч барелів, підрахували в МЕА.

За інформацією ОПЕК, в 2013 році споживання нафти виросте на 0,8 мільйона барелів на добу. Тим не менш картель попередив, що реальне зростання може виявитися нижче на 20 відсотків.

Нагадаємо, Україна за 8 місяців скоротила імпорт сирої нафти до 980,098 млн доларів, що на 67,2% менше обсягу закупівель за аналогічний період 2011 року

Також, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що з 1 грудня уряд запровадить мита на ввезення імпортних нафтопродуктів.

Раніше, 6 червня міністр економіки Петро Порошенко заявляв, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі вивчає питання про можливість введення мит на імпортні нафтопродукти з метою стимулювання внутрішнього українського виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!