"Нафтогаз України" в серпні отримав 2,2 млрд кубометрів російського газу

П'ятниця, 31 серпня 2012, 12:30

Постачання газу на адресу "Нафтогазу України" в серпні склали 2,2 млрд кубометрів. Це трохи менше, ніж за липень (2,3 млрд кубометрів).

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Агентство газової інформації (АГІ).

У цілому, експорт російського газу зріс вперше з початку року, хоча в серпень традиційно поставки знижуються. До цього експорт падав дев'ять місяців поспіль - з грудня минулого року.

Згідно з попередніми розрахунками АГІ на основі даних ЦДУ ПЕК, у серпні 2012 року в далеке зарубіжжя було поставлено 9,67 млрд кубометрів газу, що на 6% (більше 550 млн кубометрів) вище, ніж за серпень минулого року.

Реклама:

Успіх серпня допоміг трохи скоротити сумарне відставання за підсумками року. За 8 місяців експорт склав 92,53 млрд кубометрів, що на 9,3% (9,5 млрд кубометрів) менше, ніж за січень-серпень 2011 року.

В останній тиждень серпня "Газпром" провів традиційний ремонт на газопроводі "Ямал-Європа". За час 37-часового відключення були збільшені поставки газу через Україну, а також активно задіяні запаси газу в європейських сховищах. В результаті, за ці дні експорт не тільки не постраждав, а збільшився.

У той же самий час, видобуток газу "Газпромом" продовжує падати. У серпні 2012 він знизився на 2,6% (870 млн кубометрів) - до 32 млрд кубометрів. З початку року падіння склало 5,6% (18,9 млрд кубометрів) - до 318 млрд кубометрів.

У серпні в російські сховища було закачано 6,6 млрд кубометрів, що більше в порівнянні з 6 млрд кубометрів у липні. З початку сезону закачування в сховища направлено 36,8 млрд кубометрів. Для досягнення цільового рівня оперативного запасу в сховищах (66,28 млрд куб м) залишається трохи більше місяця закачування при існуючих темпах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!