Інформація про виплату Samsung штрафу Apple виявилася "качкою"

Четвер, 30 серпня 2012, 14:34

Історія про виплату компанією Samsung своєму конкуренту Apple штрафу в розмірі понад мільярд доларів п'ятицентовими монетами виявилася вигадкою.

Про це у своєму блозі в The Guardian пише журналіст Чарльз Артур.

24 серпня суд у США визнав Samsung винною в порушенні шести патентів Apple. Присяжні вирішили, що південнокорейська компанія повинна виплатити штраф у розмірі 1,05 мільярда доларів. Вирок набуде чинності після його затвердження суддею в кінці вересня.

Спочатку "качка" з'явилася на El Deforma - мексиканському сайті-аналогу Onion, який публікує так звані "фейкові" новини. У замітці повідомлялося, що Samsung відправила в головний офіс Apple 30 вантажівок з п'ятицентовими монетами.

Главі Apple Тіму Куку нібито подзвонили з південнокорейської компанії і повідомили, що таким чином вирішили виплатити штраф.

Потім популярний сайт 9Gag.com опублікував відповідний комікс англійською мовою. Новина з'явилася на Paper Blog (в кінці замітки є натяк на те, що новина "фейкова": "Ви думаєте, що все це неправда? Ну і ладно, вам же сподобалося!").

Інформація про виплату штрафу монетами широко поширилася в блогосфері, у тому числі і на деяких технологічних сайтах.

Як вказує Артур, Samsung не могла просто сплатити штраф, оскільки вердикт присяжних ще не затверджений суддею, яка може збільшити суму.

Навіть якщо південнокорейська компанія насправді вирішить виплатити мільярд доларів монетами, Apple вправі відмовитися: в США немає закону, який зобов'язував би приватну компанію приймати всі види платежів, банкноти і монети.

Раз немає відповідного закону, організації можуть самі визначати свою політику з цього питання.

Сумнівні в тому числі і цифри: як підрахував блогер Кен Тінделл, для перевезення мільярда доларів в п'ятицентових монетах знадобиться 2755 18-колісних вантажівок.

Більш того, щоб зібрати таку суму дрібницею знадобиться 20 мільярдів монет, тобто, можливо, всі монети відповідного номіналу; як зазначала The New York Times в 2006 році, на той момент в обігу була саме така кількість п'ятицентових монет.

Lenta.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!