Страховиків агропродукції відберуть за фінпоказниками

Понеділок, 27 серпня 2012, 16:45

Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг розробила проект вимог до страхових компаній, які хочуть страхувати сільськогосподарську продукцію з державною підтримкою.

Згідно з документом, право страхування такої продукції є у ​​страховиків, які відповідають Закону України "Про страхування", мають ліцензію на страхування сільськогосподарської продукції і є членами Аграрного страхового пулу, передає "Дело".

При цьому, щоб стати членом Аграрного страхового пулу, страховій компанії потрібно виконати ряд інших вимог, серед яких - наявність у компанії 2-річного досвіду майнового страхування продукції, кваліфікованого персоналу (мінімум 2 фахівця з профільним вищою освітою або 3-річним досвідом у сільгоспстрахування і 5 урегуліровщіков), досвіду передачі ризиків перестрахувальникам-нерезидентам.

Також до страховиків, які претендують на членство в пулі, встановлюються фінансові вимоги.

Реклама:

Зокрема, вартість чистих активів СК не повинна бути менше її статутного капіталу після закінчення другого та кожного наступного року після реєстрації.

Також нетто-активи (фактичний запас платоспроможності) повинні на 25% (і не менш ніж на 1 млн. євро) перевищувати нормативний запас платоспроможності (один з варіантів розрахунку - 0,18 * обсяг страхових премій за вирахуванням 50% премій, відданих перестрахувальникам).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!