Син Януковича дав кредити комунальникам з Маріуполя та "харчовикам" ДУСі

Середа, 22 серпня 2012, 10:04

ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" Олександра Януковича на початку серпня виграв два тендери на надання однорічних кредитів підприємствам на загальну суму 8,5 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

КП "Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Донецької області взяло відновлювально кредитну лінію у розмірі 1,5 млн гривень і кредит у формі овердрафту у розмірі 1 млн гривень.

Вартість обслуговування кредитів становить 0,45 млн гривень, що відповідає 18% річних.

Реклама:

Другим учасником тендеру був державний "Укрексімбанк", який пропонував кредит майже під 23%.

Минулого року маріупольське підприємство також брало кредит у "ВБР" у розмірі 4 млн гривень. Тоді відсоткова ставка становила 16,3% річних.

Сільськогосподарське ДП "Чайка", яке є постачальником харчів для Державного управління справами, отримало у "Всеукраїнського банку розвитку" 6 млн гривень під 15,75% річних. Вартість обслуговування кредиту становила 0,95 млн гривень.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі, оскільки держпідприємство вже двічі намагалось провести відкриті торги, однак не набиралось достатньої кількості учасників.

Тому держпідприємство звернулось до "Всеукраїнського банку розвитку", "Промінвестбанку", "Укргазбанку", "Ерсте Банку" і "Райффайзен банку Аваль" з проханням взяти участь в конкурсі. Відгукнувся лише банк Януковича.

Необхідність у залученні кредиту у державного постачальника харчів для президентських столових виникла через нестачу коштів на виплату заробітної плати та відрахувань до бюджету, а також кредиторську заборгованість, необхідність виплат лізингових платежів, потребу в грошах для обробітки угідь.

В 2012 році "Всеукраїнський банк розвитку" сина президента України виграв тендери регіональних залізниць і інших державних і комунальних підприємств на кредити на загальну суму близько 364,5 млн гривень.

Також "ВБР" надав кредит аеропорту "Сімферополь" у розмірі 2 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!