У Google заявили про шкоду патентних воєн

Вівторок, 21 серпня 2012, 15:20

Патентні війни, які вибухнули за останні кілька років, не допоможуть ні компаніям-виробникам, ні споживачам.

Як повідомляє CyberSecurity, про це заявив директор з корпоративної та юридичної політики компанії Google Пабло Чавес на конференції в Technology Policy Institute через три дні після того, як Motorola Mobility подала новий позов проти Apple, звинувативши її у порушенні патентів.

За словами Чавеса, сама Google "вкрай стурбована" системою софтверних патентів, що склалася зараз, бо користі від неї нема практично жодної і вона перетворилася з інструмента захисту інновацій в інструмент корпоративної боротьби і неконкурентного відбирання ринку.

"Ми повністю впевнені, що патентні війни, які вибухнули за останні кілька років, не допоможуть ні компаніям-виробникам, ні, тим більше, споживачам. Вони шкодять ринку, вони шкодять інноваціям", - заявив він.

Реклама:

Як відомо, раніше Google витратила 12,5 млрд доларів на придбання компанії Motorola Mobility, причому сама інтернет-компанія заявила, що апаратне виробництво Motorola їй практично не цікаве, однак приваблює її патентне портфоліо.

У Google говорять, що планують використовувати патенти Motorola для захисту операційної системи Android, яка все частіше стає предметом патентних нападок конкурентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!