Польща хоче стягнути з будівельників стадіону для Євро 90 мільйонів

Середа, 1 серпня 2012, 20:16

Польська влада планує через суд добитися від компаній-генеральних підрядників будівництва Національного стадіону у Варшаві більш як 90 млн доларів за порушення контракту, допущене, на їхню думку, будівельниками.

Польські компанії Hydrobudowa і PBG, що оголосили в червні про банкрутство, а також їх партнер з будівництва варшавської арени австрійська Alpine вважають необґрунтованими претензії польської влади, передає УНІАН.

Gazeta Wyborcza написала, що консорціум генпідрядників найбільшого в країні стадіону, побудованого до Євро-2012, також подав до суду на замовника, що витратив на цей об'єкт близько 500 млн доларів (без ПДВ).

"У позові консорціум вимагає визнати, що інвестор не мав права добиватися виплати штрафів і намагатися одержати банківську гарантію близько 45 млн доларів", - відзначає видання.

Реклама:

За даними газети, польська влада звинувачує інвестора в тому, що він не надав вчасно всієї необхідної документації з будівництва арени і не платив субпідрядникам, з якими довелося розрахуватися замовнику.

Як повідомлялося, раніше польська влада звернулася до страхової компанії австрійської Alpine з проханням надати їй банківську гарантію за контрактом будівництва Національного стадіону, за рахунок якої вони планували погасити заборгованість перед субпідрядниками.

Згідно з останніми даними, страховик відмовився надати банківську гарантію, а ряд компаній, що будували стадіон, досі не одержали зароблених грошей.

У червні консорціум генпідрядників також виступив з вимогою до замовника доплатити близько 90 млн доларів за низку виконаних робіт, не передбачених контрактом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: