Україна позичить у ЄБРР 152 мільйони євро на розвиток метро в Дніпропетровську

П'ятниця, 27 липня 2012, 16:11

Україна і Європейський банк реконструкції та розвитку 27 липня підписали угоду про кредит на суму 152 млн євро з метою розширення Дніпропетровського метрополітену.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ЄБРР.

Згідно із повідомленням, кошти будуть спрямовані на завершення будівництва наявної лінії метро, яка має сполучити віддалені райони міста із центром.

Як очікується, співфінансування на таку ж суму для реалізації цього проекту виділить Європейський інвестиційний банк.

Реклама:

Як повідомив журналістам директор відділу муніципальної та транспортної інфраструктури ЄБРР Жан-Патрик Марке на прес-конференції в Дніпропетровську в п'ятницю, перший транш кредиту може надійти в Україну вже в грудні 2012 року після відкритих тендерних процедур відповідно до правил банку.

У свою чергу голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул відзначив вигідність кредиту: за його допомогою три нові станції метро вдасться побудувати за чотири роки.

Як зазначається в прес-релізі ЄБРР, реалізація проекту також зменшить транспортні затори в найбільш завантаженій частині центру Дніпропетровська.

Кошти на підготовку проекту були отримані від уряду Австрії та зі спеціального фонду акціонерів ЄБРР.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 11 червня 2012 року ухвалив рішення про доцільність залучення в ЄБРР кредиту на 152 млн євро на розширення метрополітену в Дніпропетровську.

Передбачається, що кредит дасть змогу збільшити протяжність метро до 11 км з 7 км, відкрити три нові станції вздовж просп. К.Маркса: "Театральна", "Центральна" та "Музейна".

Наприкінці травня проект погодила Дніпропетровська міськрада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: