S&P підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Києва

Середа, 25 липня 2012, 18:14

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Києва на рівні "В-" зі "стабільним" прогнозом.

Про це ідеться у повідомленні S&P.

Аналітики агентства вважають, що Київ зможе рефінансувати значний обсяг боргових зобов'язань, які йому належить погасити в 2012 році, за рахунок розміщення нового випуску облігацій та продовження строків погашення банківських кредитів.

Стабільний прогноз відображає думку експертів про те, що місто подолає піковий рівень витрат на обслуговування і погашення боргу в 2012 році, а поточні фінансові показники Києва поліпшуватимуться протягом 2013 року на тлі відновлення економічного зростання і підтримки з боку держави.

Реклама:

Водночас, в S&P наголосили, що рейтинг Києва відображає волатильність української системи міжбюджетних відносин, що обмежує фінансову гнучкість міста, високий рівень витрат на обслуговування і погашення боргу, вкрай слабкі показники ліквідності, високе боргове навантаження і пов'язані з ними валютні ризики.

Сприятливий вплив на рейтинг Києва чинить роль міста як адміністративного та економічного центру України і досить диверсифікована економіка із високим рівнем добробуту.

За прогнозами експертів, відновлення економічного зростання сприятиме збільшенню податкових доходів, а збереження значних обсягів міжбюджетних трансфертів разом зі зваженою політикою щодо витрат у 2012-2013 рр.. допоможуть консолідувати фінансові показники Києва.

Це надасть можливість місту виконати бюджет з поточним профіцитом у розмірі 2-4% поточних доходів.

Аналітики очікують, що сукупний борг Києва, як і раніше, буде схильний до валютного ризику і в середньостроковій перспективі залишиться вище від значного рівня 60% поточних доходів у 2012-2014 рр.

Водночас, експерти прогнозують, що показники грошових доходів населення міста будуть вдвічі вищими за середні у країні, а рівень безробіття залишиться найнижчим в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!