Єврокомісія вважає оцінку Moody's для Італії несвоєчасною

П'ятниця, 13 липня 2012, 19:10

Офіційний представник Європейської комісії Саймон О'Коннор, слідуючи традиції виконавчого органу ЄС, відмовився коментувати оголошення агентства Moody's про зниження рейтингу Італії на дві позиції з A3 до Baa2.

"По справедливості, можна задатися питанням про своєчасність винесення цієї оцінки. І це не перший раз, коли виникає таке питання", - сказав О'Коннор на брифінгу в Брюсселі у п'ятницю, повідомляє портал "Дело".

На наполегливі прохання журналістів дати пояснення з цього приводу, він зазначив, що "у спеціальній пресі говорять про продаж сьогодні важливих акцій, і це могло б навести на слід".

"Ми вважаємо, що політичні кроки, зроблені Італією для забезпечення здорових державних фінансів і для обліку в довгостроковій перспективі слабких структурних місць, були рішучими і масштабними", - виклав О'Коннор точку зору Єврокомісії.

Реклама:

За його словами, бюджетна консолідація в Італії здійснюється цілеспрямовано, в 2013 році очікують результатів цієї роботи. Знижується державний борг.

"Включення підтримки врівноваженого бюджету в італійську конституцію робить Італію піонером реалізації бюджетного пакту", - підкреслив представник Єврокомісії.

Він також повідомив, що в Брюсселі вітають роботу італійських властей по скороченню державних витрат.

У структурному плані були прийняті ефективні заходи по посиленню конкуренції на ринку товарів і послуг.

Відзначено поліпшення підприємницького клімату та оптимізація використання структурних фондів ЄС.

"Ми особливо вітаємо нещодавнє схвалення італійським парламентом реформи ринку праці, яка, на нашу думку, повинна поліпшити динамізм цього ринку і скоротити його розчленованість", - сказав О'Коннор.

На думку Європейської комісії, зусилля по здійсненню реформ в Італії в останні роки значні.

"Не буде перебільшенням сказати, що відбувається безпрецедентне реформування. Зараз важливо реалізувати все, що було намічено, і зосередити головну увагу на графіку реформ з такою ж рішучістю на найближчі місяці й надалі", - відзначив офіційний представник Єврокомісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!