В єврозоні вважають, що угоду з Грецією треба переглянути

Вівторок, 19 червня 2012, 20:07

Умови надання фінансової допомоги Греції на 130 млрд євро будуть переглянуті Афінами та міжнародними кредиторами.

Про це заявив чиновник євро зони, передають "Ведомости" з посиланням на Reuters.

Раніше США вже висловилися за перегляд цієї програми, а канцлер ФРН Ангела Меркель, навпаки, виступила проти послаблень Греції.

Співрозмовник агентства заявив, що ті, хто не підтримує перегляд домовленостей з Грецією, помиляються, оскільки, "мабуть, припускають, що вся програма, весь процес виконувалася згідно з графіком ще за кілька тижнів до перших виборів в Греції".

Реклама:

З тих пір економічна ситуація змінилася, змінилася ситуація з податковими доходами, зрушили темпи виконання основних вимог кредиторів, темпи приватизації.

"Якщо ми не змінимо Меморандум про домовленість зараз, він не буде працювати", - заявив чиновник.

За його словами, з представниками грецької влади зараз потрібно чітко виявити різницю між положеннями меморандуму і реальністю і домовитися, як цю різницю усувати.

Після формування нового уряду в Афіни повинні прибути представники МВФ, ЄЦБ та Єврокомісії, які оцінять, наскільки далеко просунулася Греція у виконанні вимог кредиторів щодо скорочення видатків бюджету та реформам.

Після цього розпочнеться підготовка до нових переговорів, і за їх підсумками буде підписано новий меморандум.

За словами співрозмовника, при перегляді умов програми допомоги Греції основні цілі - зниження заборгованості та проведення реформ - залишаться колишніми.

Євросоюз і МВФ схвалили другу програму порятунку Греції в лютому цього року.

Одночасно з рішенням про виділення нового кредиту в 130 млрд євро було прийнято рішення про списання приватними кредиторами 53,5% заборгованості, яка існувала на той момент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!