Прокуратура Латвії зайнялася "вишкою Бойка" - БЮТ

П'ятниця, 25 травня 2012, 18:14

Генеральна прокуратура Латвії порушила кримінальну справу за фактом корупційних схем закупівлі "Чорноморнафтогазом" - бурової установки - так званої "вишки Бойка".

Про це повідомив нардеп бютівець Остап Семерак 25 травня на брифінгу у Верховній раді, передає DT.UA.

"Представники Юлії Тимошенко вже отримали відповідь від генеральної прокуратури Латвії про порушення кримінальної справи за фактами корупції Юрія Бойка, викладеними у зверненні Тимошенко до FATF", - заявив Семерак, якого цитує прес-служба "БЮТ-Батьківщини".

У той же час, на офіційному сайті Генеральної прокуратури Латвії інформація про порушення такої кримінальної справи на даний момент відсутня.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною 400 млн доларів кожна.

При купівлі першої установки в тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми.

Ціна установки (400 млн доларів) виявилася на 150 млн доларів вищою, ніж у виробника.

При купівлі другої бурової установки в тендері взяло участь три посередника.

Під умови тендера підходили тільки дві морські установки.

Ціна у виробника кожної з них становила 200 млн доларів.

Переможцем тендеру із закупівлі СПБУ для "Чорноморнафтогазу" за 400 млн доларів стала латвійська компанія Rigas Kugu buvetava

Після проведення першого тендера латвійські журналісти довели, що власник постачальника першої бурової установки, рижанин Ерік Ванагельс, є підставною особою, оскільки веде життя бомжа.

Раніше також повідомлялося, що Державний секретар МЗС Латвії Андріс Тейкманіс вважає позитивним те, що журналісти України та Латвії стежать за контрактом щодо купівлі "Чорноморнафтогазом" морських бурових установок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: