Депутати підготувалися до "експропріації"

Четвер, 17 травня 2012, 20:36

Верховна рада ухвалила нову редакцію закону про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану з урахуванням пропозицій президента.

За нову редакцію закону проголосували 259 депутатських карток, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Закон визначає механізм примусового відчуження або вилучення майна у юридичних і фізичних осіб для потреб держави в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану.

Відповідно до закону, примусове відчуження майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану може здійснюватися із попереднім повним відшкодуванням його вартості.

Реклама:

У разі неможливості попереднього повного відшкодування за примусово відчужене майно таке майно примусово відчужується із наступним повним відшкодуванням його вартості.

Примусове відчуження або вилучення майна у зв’язку із запровадженням та виконанням заходів правового режиму надзвичайного стану здійснюється за рішенням військового командування за погодженням із Радою Міністрів АРК, обласною, районною, Київською чи Севастопольською міською державною адміністрацією або виконавчим органом відповідної місцевої ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!