Через інформацію про броньований "Мерседес" Литвин покарав чиновника

Вівторок, 17 квітня 2012, 11:24

Інформація про "Мерседес" S-600 Б 2011 року випуску помилково потрапила в оголошення автобази управління справами Верховної ради про закупівлю послуг з ремонту для парламентського автопарку, а винна в помилці посадова особа притягнута до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомив керівника апарату ВР Валентин Зайчук у відповідь на депутатський запит Лесі Оробець, пишуть "Наші гроші".

"Повідомляю, що автомобіль марки "Мерседес" S-600 Б (броньований) 2011 року випуску в автобазі управління справами апарату ВР на обліку не перебуває, оскільки закупівля не здійснювалась. В інформацію, що міститься в "Віснику державних закупівель" стосовно придбання запасних частин та послуг технічного обслуговування для автомобіля "Мерседес" S-600 Б 2011 року випуску було включено помилково. Наказом директора автобази управління справами апарату ВР від 10.01.2012 за №15-2/2-01 посадова особа, з вини якої допущено помилку, притягнута до дисциплінарної відповідальності", – повідомив Зайчук.

Нагадаємо, повідомлення про появу в парламентському гаражі нового броньованого "Мерседес" орієнтовною вартістю від 280 тис доларів було опубліковано 7 березня.

Реклама:

Після цього голова ВР Володимир Литвин заявив, що цього автомобіля немає, а керуючий справами апарату ВР Григорій Ситайло позбувся посади.

"Мерседес" S-600 Б 2011 року випуску не проходив процедуру закупівлі жодним з державних органів.

Тому він міг бути або подарунком від приватної особи чи фірми, або бути переданим на баланс парламентській автобазі іншою держструктурою, яка проігнорувала вимоги тендерного законодавства.

Конкурсна документація, в якій були дані про "Мерседес" S-600 Б 2011 року випуску, опублікована 28 грудня.

Зараз цей документ у первозданному вигляді міститься на сайті "ВДЗ". В ньому і зараз вказано номер кузову автомобіля WDD2211761A359818.

11 січня, тобто наступного дня після того як, за словами Зайчука, було притягнуто до дисциплінарної відповідальності посадову особу, винну у помилковому включенні "Мерседесу", на сайті "ВДЗ" було опубліковано зміни до документації конкурсних торгів у відповідності до рішення конкурсного комітету від 10 січня.

В цьому документі немає жодної згадки про корекцію переліку автомобілів. Змінено лише дату проведення тендеру та критерії оцінки.

Перший варіант документації та зміни було підписано головою комітету з конкурсних торгів автобази А.М.Нагорним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: