Росія підтримає кандидата на пост голови Світового банку від США

Субота, 14 квітня 2012, 12:27

Росія підтримає кандидатуру Джим Ен Кіма на пост президента Світового банку.

Про це повідомив керуючий Світового банку від Росії, міністр фінансів Антон Силуанов за підсумками зустрічі з президентом Дартмутського коледжу Джим Ен Кімом, запропонованим в якості кандидата на пост голови Світового банку президентом США Бараком Обамою, передають "Риа новости".

"Професійні якості ставилися країнами БРІКС на чільне місце при обговоренні питання про кандидата на посаду президента Світового банку. Кім - професіонал міжнародного масштабу, знайомий з практичною роботою. Джим Ен Кім займав керівні пости у великих міжнародних організаціях, не з чуток знайомий з нашою країною. Він багато працював у Росії, просуваючи стандарти ВООЗ у сфері охорони здоров'я", - сказав Силуанов.

"З урахуванням високих професійних якостей Кіма, а також беручи до уваги його досвід і знання, Російська Федерація буде підтримувати кандидатуру Джим Ен Кіма при голосуванні в раді директорів банку", - заявив міністр.

Реклама:

Зустріч Сілуанова з кандидатом на пост голови Світового банку була організована в рамках турне Кіма по восьми країнам світу: Ефіопії, Китаю, Японії, Південної Кореї, Індії, Бразилії, Мексиці і Росії, завданням якого є проведення консультацій з офіційною владою цих країн з метою заручитися їхньою підтримкою під час голосування в раді директорів Світового банку 16 квітня 2012 року по кандидатурі нового президента.

Раніше повідомлялося, що країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка) можуть представити єдину кандидатуру на пост голови Світового банку, однак цього так і не відбулося.

Світовий банк оголосив офіційний список кандидатів на цей пост 24 березня.

До нього увійшли президент Дармутского коледжу Джим Ен Кім, колишній міністр фінансів Колумбії Хосе Антоніо Окампо і міністр фінансів Нігерії Нгозі Оконджо-Івеала.

За сформованою з часів закінчення Другої світової війни традицією главою Світового банку завжди був громадянин США, а Міжнародний валютний фонд завжди очолював виходець з європейських країн.

Нагадаємо, нинішній глава Світового банку Роберт Зеллік заявив, що покине свій пост 30 червня по завершенні п'ятирічного терміну перебування на посаді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!