Присяжнюк не пiдтримує iнiцiативу Мінфіну щодо підвищення цін на горілку

Вівторок, 6 березня 2012, 13:56

Мiнiстр аграрної полiтики та продовольства Микола Присяжнюк не пiдтримує iнiцiативи Мiнiстерства фiнансiв пiдвищити мiнiмальнi цiни на горiлку та лiкеро-горiлчанi вироби (ЛГВ).

Про це заявив мiнiстр в iнтерв'ю газетi "Урядовий кур'єр", передає "Інтерфакс-Україна".

"На нашу думку, сьогоднi це пiдвищення (мiнiмальних цiн на горiлку i ЛГВ) не стоїть на порядку денному. Щоквартальне пiдвищення акцизу, вiдповiдно до iнфляцiї, поки що забезпечує надходження, передбаченi бюджетом вiд акцизних товарiв", - сказав міністр.

Вiн нагадав, що прем'єр-мiнiстр Азаров доручив вивчити питання пiдвищення мiнiмальних цiн на горiлку протягом 10 днiв, i Мiнагропрод уже надав уряду свої пропозицiї та зауваження.

Реклама:

Нагадаємо, Мiнфiн запропонував уряду пiдвищити мiнiмальнi оптово-вiдпускнi та роздрiбнi цiни на горiлку та ЛГВ на 26,4%.

Згiдно з розробленим Мiнфiном проектом постанови Кабмiну, пропонується пiдвищити мiнiмальну оптово-роздрiбну цiну з 88,5 гривні до 111,9 гривні за лiтр 100% спирту, а роздрiбну - з 130,5 гривні до 165 гривень за лiтр 100% спирту.

Виробники алкогольної продукцiї по-рiзному оцiнили можливий вплив на ринок намiрiв Кабiнету мiнiстрiв пiдвищити мiнiмальнi цiни на горiлку та ЛГВ, але переважно прогнозували негативнi наслiдки такого рiшення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!