Україна сподівається підписати Угоду про асоціацію через 6-12 місяців

П'ятниця, 30 березня 2012, 17:22

Київ і Брюссель зобов'язалися вжити подальших заходів для підготовки Угоди про асоціацію до підписання, на яке Україна розраховує через 6-12 місяців.

Про це йдеться у спільній заяві голів делегацій України та ЄС, зробленій після закінчення парафування в п'ятницю в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Обидві сторони висловили спільне зобов'язання вжити подальших технічних заходів, необхідних для підготовки до підписання угоди про асоціацію", - йдеться в заяві.

Водночас у заяві відсутні конкретні терміни, що пов'язано з вимогами Брюсселя до Києва стосовно зміни ситуації в країні щодо наслідування основним європейським принципам і верховенству права.

Реклама:

Проте міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Україна сподівається підписати Угоду про асоціацію з ЄС протягом наступних 12 місяців.

"Навіть з чисто технічної точки зору, звичайно ж, це буде вимагати декількох місяців. Мова йде, в самому оптимістичному варіанті про термін від 6 до 12 місяців, як ми бачимо на прикладі тих угод, які були підписані до нас, в не такому далекому минулому ", - сказав Грищенко на брифінгу в п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!