МВФ виділить Греції 28 мільярдів євро

Субота, 10 березня 2012, 10:01

Міжнародний валютний фонд виділить Греції 28 млрд євро протягом чотирьох років для підтримки реалізації економічної програми країни.

Про це заявила глава фонду Крістін Лагард, передають "Риа новости".

"Сьогодні я обговорила (ці заходи) з радою директорів МВФ, і на цій основі, а також за підсумками обговорень з грецьким урядом, я маю намір рекомендувати виділити 28 млрд євро у вигляді пакету фінансування на наступні чотири роки для підтримки грецької амбітної економічної програми", - сказала Лагард.

Глава МВФ повідомила, що направить це рішення на затвердження ради директорів на наступному тижні.

Реклама:

"Відновлення конкурентоспроможності та надійного фінансового положення зажадає від Греції глибоких структурних реформ, і я прийняла рішення рекомендувати раді продовжити допомагати Греції в цьому в довгостроковій перспективі. Постійна підтримка фонду могла б стати частиною загального пакету, що включає зусилля всіх сторін - грецького уряду, європейських партнерів і приватного сектора. Фонд має намір допомогти грекам подолати кризу і відновити зростання, сприяючи глобальній фінансовій стабільності", - зазначила Лагард.

Уряд Греції в п'ятницю прийняв указ про вступ в силу так званої норми колективної дії, що передбачає примусові заходи з реструктуризації боргу відносно приватних інвесторів, що не погодилися на обмін облігацій добровільно. Норма колективної дії дозволить збільшити обсяг номіналу обмінюваних облігацій з 85,8%, власники яких погодилися на реструктуризацію, до 95,7%.

Держборг Греції перевищує 350 млрд євро.

Для порятунку країни від дефолту міжнародні кредитори (ЄЦБ, ЄК і МВФ) домовилися виділити Афінам другий пакет фіндопомоги розміром 130 млрд євро.

Крім цього була досягнута домовленість з приватними кредиторами про списання боргів країни, що перебувають на їх балансах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!