Аеропорт Афін може не впустити українців, всупереч попереднім анонсам

Вівторок, 16 червня 2020, 11:34
 

Аеропорт Афін може не впустити на територію Греції українців та громадян інших країн, які не входять до ЄС та Шенгенської зони, всупереч попереднім повідомленням з Греції про можливість в’їзду зі здачею тесту й тижневим карантином.

Як пише "Європейська правда", це випливає з повідомлення на сайті Міжнародного аеропорту Афін.

Аеропорт Афін стверджує, що в’їзд для громадян третіх країн на територію Греції залишається закритим до 29 червня, окрім деяких винятків – всупереч попереднім повідомленням про відкриття аеропортів в Афінах і Салоніках для громадян ЄС і громадян третіх країн.

"Для усіх негромадян ЄС діє тимчасова заборона на в’їзд, що застосовується до 29 червня 2020 року, як анонсовано Службою цивільної авіації Греції", - йдеться у повідомленні на сайті аеропорту.

Реклама:

Згідно з ним, винятки застосовуються лише до наступних категорій мандрівників:

- члени родин громадян країн ЄС;

- громадяни країн Шенгенської зони та їхні родини;

- медики та дослідники сфери охорони здоров’я, що співпрацюють з органами охорони здоров’я Греції;

- громадяни третіх країн, які мають довготривалу посвідку на проживання або візу країни ЄС або Шенгенської зони;

- члени урядів третіх країн, дипломати, персонал міжнародних організацій, військові та працівники гуманітарних місій, що прибувають у рамках виконання обов’язків;

- пасажири, що подорожують транзитом, та екіпажі літаків;

- громадяни третіх країн, які прибувають з нагальних сімейних та робочих питань, якщо вони отримали відповідний дозвіл від представництв Греції.

З цього повідомлення випливає, що громадяни України не можуть потрапити у Грецію авіарейсами, якщо не входять до категорій-винятків.

Це суперечить попереднім повідомленням про те, що аеропорти в Афінах і Салоніках відкриваються для громадян ЄС та третіх країн, з вимогою здати тест на коронавірус та відбути карантин для пасажирів з країн, які Агентство з безпеки польотів (EASA) вважає небезпечними у зв'язку з епідемічною ситуацією. До останніх належить і Україна. 

Нагадаємо, попри новини про відновлення авіарейсів, кордони ЄС для українців поки що залишаються закритими.

Єврокомісія оголосила про поступове відкриття кордонів ЄС для громадян третіх країн з 1 липня та назвала критерії, за якими треті країни можуть потрапити до списку тих, для яких обмеження знімуть у першу чергу. 

Україна з 15 червня відкриває пункти пропуску в аеропортах для іноземців, що є однією з умов взаємного відкриття кордонів з боку ЄС.

Читайте також: Між безвізом та коронавірусом: як зупинятимуть туристів після відкриття авіарейсів до ЄС

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: