Металурги поскаржилися Колеснікову на залізницю

Четвер, 1 березня 2012, 12:34

Федерація металургів України (ФМУ) просить Міністерство інфраструктури створити робочу групу за участю представників ФМУ для аналізу нової моделі організації вантажних перевезень та вироблення спільних рішень.

Про це сказано в листі ФМУ на ім'я глави міністерства Бориса Колеснікова, повідомляє портал "Дело".

"Федерація металургів України, як єдиний репрезентативний представник сторони роботодавців у гірничо-металургійному комплексі - найбільшому вантажовідправнику - хотіла б виробити з керівництвом Мінінфраструктури і "Укрзалізниці" спільні взаємоприйнятні рішення", - сказано в листі.

Зокрема, ФМУ стурбована зміною статусу української вантажного рухомого складу з "інвентарного" на "власний" шляхом передачі парку напіввагонів двом операторським держкомпаніям - Дарницькому вагоноремонтному заводу і "Укрспецвагон" - і об'єднанням всіх функцій з обслуговування вантажовідправників в єдиний орган - ДП "Український транспортно-логістичний центр".

Реклама:

При цьому, ФМУ відзначає необхідність уточнення питання умов роботи з експедиторськими компаніями.

Водночас, ФМУ вітає ініціативи Мінінфраструктури і "Укрзалізниці" щодо оптимізації організації вантажних перевезень, зокрема, із використання європейської практики під час реформування та впровадження принципу "єдиного вікна" для всіх експедиторських компаній і вантажовідправників.

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров з ініціативи ФМУ створив комісію з перевірки організації вантажних залізничних перевезень, яка до 29 лютого 2012 року повинна була представити підсумки перевірки заяв про перебої в транспортуванні вантажів залізницею і зростання вартості експортно-імпортних і транзитних перевезень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!