Мінфін США: Наслідки кризи в Європі будуть відчуватися десятиліттями

Неділя, 26 лютого 2012, 10:43

Економічна криза, з якою сьогодні зіткнулися країни Європи, є дуже серйозною, а її наслідки будуть відчуватися протягом десятиліть.

Про це заявив глава мінфіну США Тімоті Гайтнер, виступаючи на зустрічі міністрів фінансів і глав центральних банків "Групи двадцяти", передають "Риа новости".

За словами Гайтнера, Європа зробила достатньо зусиль і здійснила заходів, які могли переконати світ у тому, що вона не допустить катастрофічного провалу в економіці, проте, підстав для відновлення повної довіри поки не вистачає.

Міністр фінансів США також висловив упевненість в тому, що Міжнародному валютному фонду будуть надані необхідні і достатні кошти для збільшення його ресурсів.

Реклама:

"Я вірю в те, що країни світу зроблять усе можливе, як і раніше, щоб гарантувати наявність у МВФ достатніх коштів для протистояння майбутнім викликам", - сказав глава Мінфіну США.

За даними, наданими економістами фонду, європейським країнам для вирішення проблем, пов'язаних з економічною нестабільністю, знадобиться до 600 млрд доларів.

Більшу частину цієї суми готові надати МВФ самі європейські країни, а також Китай і Японія.

Що стосується Росії, вона, за словами міністра фінансів Антона Сілуанова, готова виділити 10 млрд доларів.

Ця сума поки не є остаточною, а позиція РФ може бути скоригована в залежності від того, яку позицію в даному питанні займуть інші країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!