Хорошковського уповноважили відповідати за прозорість у видобувних галузях

Четвер, 23 лютого 2012, 10:37

Президент Віктор Янукович призначив першим віце-прем'єр-міністром Валерія Хорошковського.

Як відомо, перший віце-прем'єр за посадою є уповноваженим Кабінету міністрів з питань реалізації Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI), повідомляє “Українська енергетика”.

Також, у разі створення багатосторонньої групи зацікавлених осіб – органу, який реалізуватиме ЕІТІ в Україні, – Хорошковський повинен її очолити.

Ініціатива прозорості видобувних галузей (ЕІТІ) – це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості, який впроваджується у 35 країнах світу.

Реклама:

EITI вимагає проведення аудиту платежів, які здійснюють компанії, та доходів, пов’язаних з розробкою національних природних ресурсів, які отримують уряди країн.

У вересні 2009 року Україна зобов’язалася імплементувати ЕІТІ, схваливши урядову Постанову №1098 "Про приєднання України до Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях". Пізніше ці наміри були документально підтверджені перед МВФ та ЄС.

Постановою від 3 серпня 2011 року №825 Кабмін задекларував створення Робочої групи з питань реалізації EITI, до складу якої увійшли представники 13 міністерств та відомств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!