В "Укрзалізниці" обіцяють реформу без масових звільнень

Середа, 22 лютого 2012, 18:34

Реформування Держадміністрації залізничного транспорту ("Укрзалізниці") не буде означати масового скорочення працівників залізничної галузі.

Про це заявив перший заступник гендиректора "Укрзалізниці" Сергій Болоболін, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу держкомпанії.

"Одна з цілей реформи, одне із завдань, яке має бути реалізоване в процесі перетворення галузі, - питання соціальної захищеності залізничників. Чорним по білому прописано у державній програмі реформування і в проекті закону "Про створення акціонерного товариства" про недопущення погіршення соціальних гарантій для наших працівників і пенсіонерів", - заявив Болоболін.

Питання соціального захисту майже чотирьохсоттисячного колективу залізничників і збереження робочих місць в умовах реформування галузі відображене в законопроектах, які регулюють реформування "Укрзалізниці".

Реклама:

Так, у проекті закону "Про особливості створення державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування" передбачена спеціальна стаття "Соціальні гарантії працівників".

За словами першого заступника гендиректора, соціальна політика на залізничному транспорті буде здійснюватися на принципах партнерства із галузевими профспілками і передбачає збереження рівня соціального захисту працівників галузі та пенсіонерів.

Залізничники планують зберегти і вдосконалити в процесі реформ такі соціальні досягнення, як колективно-договірне регулювання оплати праці та корпоративні об'єкти соціальної сфери: медичні та навчальні заклади, об'єкти охорони праці та формування кадрового потенціалу галузі.

"Ми дуже тісно працюємо в цьому плані з галузевою профспілкою. На сьогодні ми знаходимо взаєморозуміння, і я вважаю, що принципи, які закладені в програмі реформування і в законі, будуть реалізовані. Ми гарантуємо людям безпеку і роботу", - запевнив Болоболін.

Як відомо, законопроекти про реформування "Укрзалізниці" були прийняті Верховною радою у першому читанні наприкінці 2011 року.

23 лютого очікується їх розгляд у другому читанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!