Думка експерта: Уряд відмовляється від дорогих довгих внутрішніх валютних запозичень

Середа, 22 лютого 2012, 09:40

У вівторок, 21 лютого, уряд провів черговий аукціон з розміщення ОВДП.

"Мінфін пропонував три серії стандартних облігацій з терміном обігу 3 і 11 місяців, дворічні папери, індексовані облігації з терміном обігу три роки, а також валютні облігації з терміном обігу один і три роки",- пояснив фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.

За його словами, незважаючи на різке падіння залишків на кореспондентських рахунках в банківській системі, Мінфін розмістив значні обсяги стандартних облігацій.

"Правда, всі продані папери, як і левова частка попиту, відносяться до тримісячних облігацій. Уряд задовольнив 8 з 10 заявок на загальну суму 1,3 млрд гривень. Ставки відсікання збереглися на традиційному рівні в 13,5%. Була подана також одна заявка на річні облігації, але прибутковість в 14,5% не влаштувала Мінфін", - сказав Фурса.

Реклама:

"Традиційно уряд продав і валютні папери. Мінфін задовольнив 13 заявок з 13-и поданих за річними валютними облігаціями, а ставка відсікання також залишилася без змін на рівні 9,3%", - зазначив експерт.

Також він відмітив, що загальний обсяг залучених коштів становив 42,2 млн доларів, при цьому, Мінфін чомусь не задовольнив бід за трирічними паперами з прибутковістю в 9,45%, яка раніше влаштовувала уряд.

"Що хотів цим сказати Мінфін, поки можна лише припускати, але не виключено, що, бачачи перспективу вдалих розміщень єврооблігацій, уряд відмовляється від дорогих довгих внутрішніх валютних запозичень", - підсумував Фурса.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!