Гривня почала рік зі зниження курсу

Середа, 4 січня 2012, 13:14

Перші в 2012 році торги на міжбанківському валютному ринку України почалися зниженням котирувань гривні до долара за позначку 8,05 гривні за долар, наближаючись до рівня першої декади лютого 2010 року, коли вони становили 8,06-8,07 гривні за долар.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на статисику міжбанку.

У останній торговий день 2011 року - 29 грудня - котирування знизилися до 8,04 гривні за долар з 8,03 гривні за долар, нагадує агентство.

Дилери пов'язують дисбаланс на ринку в середу із низькою активністю експортерів після новорічних свят, тоді як імпортери і спекулятивна частина ринку вже сформували попит на долари.

Реклама:

"Через низьку активність експортерів бачимо тимчасовий перекіс попиту і пропозиції. Не сказав би, що на попиті дуже багато грошей. Серйозні заявки на покупку доларів поки залишаються поза ринком, така ціна покупців не влаштовує", - сказав один із учасників торгів.

За словами дилерів, клієнти із великими заявками на покупку доларів чекають, що інтервенції НБУ зупинять подорожчання американської валюти і активізують клієнтські продажі доларів.

"Нічого страшного не відбувається, це буває дуже часто на початку року - просто перекіс через те, що частина клієнтів відпочиває. Може затягнутися на тиждень, не більше. А як далеко підуть котирування, залежить від Нацбанку", - сказав один із дилерів.

Як відомо, НБУ востаннє виходив на міжбанківський ринок з продажем доларів 19 грудня, курс продажу становив 7,9910 гривні за долар.

Середньозважений курс гривні до долара, який визначається Нацбанком за підсумками торгів, знизився до 8,0284 гривні за долар наприкінці 2011 року з 7,9663 гривні за долар наприкінці 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!