Азаров вважає невигідною переробку російської нафти

Субота, 28 січня 2012, 10:23

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає невигідною переробку російської нафти на українських нафтопереробних заводах при нинішньому вивізному миті на нафту з Росії.

Про це він заявив під час зустрічі з профспілковими організаціями 27 січня, повідомляє агентство УНІАН.

"Якби росіяни знизили, приміром, експортне мито, ціна на нафту була б нижчою, значить вигідно було б у нас переробляти нафту - на наших нафтопереробних заводах. А от при такій ціновій політиці нашого партнера, на жаль, невигідно", - сказав Азаров.

При цьому прем'єр зазначив, що при існуючих цінах на нафту невигідно переробляти її на вітчизняних нафтопереробних заводах.

Реклама:

"Ось скажіть, якщо росіяни зараз експортне мито на нафту беруть приблизно понад 500 доларів на тонні, та сама нафта коштує десь 620 приблизно плюс податки і транспорт. У що обійдеться цей бензин при переробці його на нашому заводі. Він буде дорожчий, ніж завезений бензин із Білорусі, Литви тощо ", - сказав Азаров.

Як відомо, постачання нафтової сировини (нафта, газовий конденсат і вакуумний газойль) на українські НПЗ, за оперативними даними, в 2011 році скоротилися на 16,1%, порівняно з 2010 роком, до 9255 млн. тонн.

У 2011 році українські НПЗ переробили 9049 млн. тонн нафтової сировини, що на 18,4% менше, ніж за 2010 рік.

В Україні є шість нафтопереробних заводів загальною потужністю переробки 51,11 млн. тонн нафти на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!