Мінекономрозвитку: 2012 рік має забезпечити структурні зміни економіки

П'ятниця, 27 січня 2012, 11:20 -

Держагентство з енергоефективності та енергозбереження має підготувати пропозиції щодо масштабного започаткування енергозберігаючих проектів, збільшення кількості і якості інвестиційних проектів щодо будівництва вітрових та сонячних електростанцій.

Відповідне доручення колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі України озвучив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

 "Підвищення енергоефективності та енергонезалежності є одним з ключових завдань Мінекономрозвитку та важливою передумовою підвищення конкурентоспроможності держави", - наголосив він.

За підсумками засідання колегії міністерства визначено ряд завдань для центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Реклама:

Зокрема, Мінекономрозвитку разом з Мінпаливенерго і Мінприроди мають вжити заходів щодо збільшення видобутку природного газу та нафти на території України.

Колегія також доручила Мінекономрозвитку разом з обласними та районними державними адміністраціями розробити систему об’єктивної оцінки та моніторингу умов ведення бізнесу.

"У цьому році ми повинні завершити процес формування регуляторного середовища, в регіонах має бути закінчена робота зі скорочення кількості адміністративних послуг", - зауважив Вадим Копилов.

Водночас, Мінекономрозвитку разом з Держінформнауки доручено розробити проект стратегії інноваційного розвитку України до 2020 року.

"Прошу разом з регіонами наповнити стратегію конкретними інноваційними проектами", - підкреслив перший заступник міністра та додав, що Мінекономрозвитку, залучивши бізнес-кола та торговельно-економічні місії, має організувати роботу з розроблення зовнішньоекономічної стратегії до 2017 року.

Крім того, Мінекономрозвитку необхідно опрацювати питання щодо створення системи ефективного моніторингу та коригування прийнятих державних програм, а також запровадити механізми проектного управління.

"2012 рік буде роком підведення перших підсумків діяльності влади у новому форматі. Цей рік має забезпечити нам якісні структурні зміни економіки", - наголосив Вадим Копилов.

"Хочу ще раз наголосити на головному завданні 2012 року – наше міністерство, усі центральні органи виконавчої влади повинні забезпечити безумовне виконання нацплану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ", - підсумував перший заступник міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: