Євро подешевшав через відсутність прогресу на переговорах з держборгу Греції

Понеділок, 23 січня 2012, 10:17

Курс євро до долара та єни знижується в ході торгів у понеділок другу сесію поспіль, оскільки інвестори стурбовані відсутністю угоди про реструктуризацію держборгу між Грецією та її приватними кредиторами.

Пара євро/долар на 6:40 торгувалася на рівні 1,2896 долара порівняно з 1,2931 долара на закриття ринку у п'ятницю, повідомляє агентство Bloomberg.

Курс японської нацвалюти до євро піднявся на 0,3% - до 99,34 єни за євро, тоді як долар зміцнився з 77,01 єни до 77,04 єни за долар.

"Переговори між Грецією та її приватними кредиторами оточує певна нервозність, новини звідти надходять змішані. Нова частка невизначеності призводить до продажу євро", - стверджує головний економіст St. Georege Bank Ltd. Беса Діда.

Реклама:

Як відомо, Греція та приватні кредитори, незважаючи на досягнутий прогрес на переговорах, у вихідні так і не змогли досягти угоди про умови списання грецького боргу, що зберігає невизначеність навколо термінів узгодження другого пакету фінансової допомоги для Афін.

Разом із тим, багато офіційних осіб висловили упевненість в успішному результаті переговорів.

Згідно з інформацією від джерел, знайомих з ходом переговорів, після декількох раундів переговорів Греція і її приватні кредитори наблизилися до угоди, за якою приватні власники облігацій отримають збиток від 65% до 70%,.

Греція розраховує, що угода про реструктуризацію її боргу буде включати в себе обмін старих бондів на нові з терміном обігу від 20 до 30 років.

Каменем спотикання стали ставки купонів пропонованих до обміну держпаперів Греції, які визначать як збитки приватних кредиторів, так і потреби в подальших вливань у Грецію з боку ЄС і Міжнародного валютного фонду.

Представники банків і хедж-фондів стверджують, що вони вже зробили свою кращу пропозицію - купони на рівні 4-4,5%, тоді як Німеччина і МВФ наполягають на 3%.

У понеділок у Брюсселі відбудеться зустріч міністрів фінансів єврозони, на якій у тому числі будуть обговорюватися грецькі боргові проблеми, а також питання бюджетного регулювання в регіоні та фінансового захисту країн із високим рівнем заборгованості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!