ОПЕК знизила прогноз зростання світового споживання нафти

Понеділок, 16 січня 2012, 19:32

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) знизила прогноз зростання світового споживання нафти в 2012 році з урахуванням боргової кризи в єврозоні.

У щомісячній доповіді ОПЕК знизила прогноз зростання на 10 тис. барелів на добу у порівнянні з грудневим прогнозом до 1,06 млн барелів на добу, повідомляє агентство Reuters.

Попит у країнах Організації економічного співробітництва та розвитку, на думку картеля, знизиться на 160 тис. барелів на добу, й економіці єврозони загрожує спад.

"Якщо ситуація погіршиться, вплив на нафтовий ринок виразиться не тільки в скороченні споживання нафти в Європі, але і в подібному впливі на попит в економіках, що розвиваються, на тлі добре забезпеченого ринку", - ідеться у доповіді.

Реклама:

ОПЕК підвищила прогноз попиту на нафту, що видобувається її учасниками, на 60 тис. барелів у добу до 30,15 мільйона за рахунок скорочення пропозиції з інших країн.

У грудні країни ОПЕК видобували, згідно з неофіційними даними, 30,82 млн барелів нафти на добу, що є найвищим показником з жовтня 2008 року, говориться в доповіді.

Минулого тижня Управління енергетичної інформації США (EIA) знизило прогноз зростання світового споживання нафти в 2012 році на 120 тис. барелів на добу до 1,27 мільйона, але передбачило прискорення зростання в наступні два роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!