Міністр Тимошенко з донецькими партнерами заробив 20 мільйонів на збагаченні вугілля

Вівторок, 10 січня 2012, 12:00

ДП "Орджонікідзевугілля" 29 грудня уклало угоду з ПрАТ "Центральна збагачувальна фабрика "Вуглегірська" на послуги зі збагачення 670 тис тон вугілля вартістю 21,44 млн гривень.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Згідно із повідомленням, торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки ПАТ "ЦЗФ "Вуглегірська" визначене Міністерством енергетики та вугільної промисловості як єдине для збагачення рядового вугілля марки П (0-200) ДП "Орджонікідзевугілля".

ЦЗФ "Вуглегірська" побудована для збагачення рядового вугілля держпідприємства "Орджонікідзевугілля". Запущена в експлуатацію в 1956 році, одночасно із СП "Шахта "Вуглегірська".

Реклама:

ЦЗФ розміщена із СП "Шахта "Вуглегірська" на одному промисловому майданчику і пов’язана з нею загальним технологічним ланцюгом, шахта і ЦЗФ не можуть функціонувати окремо.

СП "Шахта "Булавінська" пов’язана з ЦЗФ технологічним транспортом, що робить неможливим відвантаження рядового вугілля в іншому напрямку.

За даними SMIDA, станом на третій квартал 2011 року Міністерству вугільної промисловості належить 41% акцій ПрАТ "Центральна збагачувальна фабрика "Вуглегірська".

59% акцій належить ТОВ "Науково-комерцiйна виробнича фiрма "Вектор 27". Ця компанія заснована Юрієм Проданом, міністром палива та енергетики в уряді Юлії Тимошенко, а також трьома донецькими бізнесменами: Олегом Набієвим (депутат Донецької облради від Партії регіонів, президент української федерації Косікі каратедо), Владиславом Коняхіним з Макіївки та Олегом Жебським (комерційний директор ВАТ "Донбасенерго").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!