"Укрзалізниця" попри збитки купила джип за третину мільйона

П'ятниця, 9 грудня 2011, 16:16

Держкомпанія "Укрзалізниця", чий керівник нещодавно просив Кабмін підвищити ціни на квитки через мільярдні збитки підприємства, вирішила закупити автомобіль за 300 тисяч гривень.

Згідно з даними "Вісника державних закупівель", "Донецька залізниця" придбала у компанії "Імперіал-авто" машину за 299900 гривень, повідомляє ТСН.

У самому віснику не вказано ні марку автомобіля, ні вимоги до його комплектації, проте з сайту компанії "Імперіа-Авто" можна зробити висновок, що підприємство спеціалізується на корейських автівках марки Hyundai та KIA.

Під суму, вказану у тендерній документації, найбільше підходить позашляховик-"паркетник" Hyundai Santa Fe у комплектації Impress вартістю 298350 грн.

Реклама:

Варто зазначити, що попри збиткову роботу, "Укрзалізниця" вже не вперше робить досить сумнівну в плані крайньої необхідності держзакупівлю.

Так, нещодавно служба матеріально-технічного постачання "Львівської залізниці" придбала 200 смітників ціною понад 5 тисяч гривень кожен.

При цьому, середня ринкова ціна вуличних урн коливається від 600 до 1000 гривень.

У серпні "Укрзалізниця" після набуття розголосу у ЗМІ розірвала тендерну угоду на придбання позолочених мобільних телефонів.

Пізніше "Укрзалізниця" скасувала через "непереборну силу" тендер із закупівлі золотих та срібних нагрудних значків на суму 279 тисяч гривень.

У вересні державний монополіст через тендер закупив за бюджетні кошти 40 статуеток загальною вартістю 800 тисяч гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!