У столичному зоопарку звірям купують вино, горілку, ананаси, хурму та інжир. Документ

П'ятниця, 9 грудня 2011, 12:00

У столичному зоопарку звірям купують вино, горілку, ананаси, хурму та інжир. Документ

Депутати Київради провели перевірку раціону звірів у київському зоопарку, і виявили, що тварин годують "екзотикою", купленою за великі гроші.

Про це пише газета "Сегодня".

"Коли зайшли на кухню зоопарку, щоб подивитися, чим годують тварин, побачили помиті і очищені фрукти, овочі в судочках. Такі можна побачити тільки на Бессарабці. Напевно, співробітники зоопарку, дізнавшись, що ми приїдемо, намивали яблука до блиску кілька днів", - розповів член комісії з перевірки звіринця депутат Київради Олексій Давиденко.

Реклама:

Після перевірки він попросив у адміністрації зоосаду документи про корми за рік.

 
 
 
 
 

"Виявилося, звірів годують малиною, хурмою, інжиром, персиками, смородиною, чорницею, черешнею і навіть ананасами! Хоча за виглядом тварин і не скажеш, що у них "п'ятизірковий" раціон", - сказав Давиденко.

Ціни на їжу, за його словами, завищені в кілька разів.

Картоплю в зоопарк купують не по 2-3 грн, як на ринку, а по 6 грн, буряк, що в магазині 2,5 грн, купують по 3,90 грн, банани беруть майже по 20 грн (в магазинах - 10-12).

Втім, директор зоопарку запевняє, що ніяких махінацій немає.

"Ціни на овочі у нас не змінюються цілий рік. Адже картопля була і по 15 грн, але тоді ми платили 6. А крім ананасів, інжиру, смородини, персиків і хурми ми ще й червоне вино закуповуємо, і горілку. Вино, наприклад, в маленьких кількостях показано мавпам для підтримки імунітету, а горілка - птахам при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, ананаси даємо мавпам, птахам, хамелеонам і кажанам", - сказав гендиректор зоопарку Толстоухов.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!