У Азарова кажуть, що гроші на зарплати вчителям дали, і радять дзвонити на "гарячу лінію"

Четвер, 29 грудня 2011, 17:32

Інформація про те, що у декількох областях України працівники освіти досі не отримали зарплатню за грудень 2011 року, не відповідає дійсності: кошти на виплату зарплат місцеві бюджети отримали вчасно.

Про це в листі "Економічній правді" повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

"29 грудня на Інтернет - ресурсі "Українська правда" була опублікована кореспонденція "Вчителі зустрінуть Новий рік без зарплат", у якій подана недостовірна інформація про виплату заробітної плати працівникам освіти. У зв’язку з цим Управління комунікацій Міністерства фінансів інформує, що протягом жовтня-грудня 2011 року Міністерством фінансів було вжито заходів для забезпечення коштами місцевих бюджетів на оплату праці працівників бюджетних установ. Зокрема, збільшено обсяг додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів на 1721,8 млн грн.", - ідеться у повідомленні.

Відтак, наголосили у прес-службі, "станом на 29 грудня 2011 року за інформацією головних фінансових управлінь обласних державних адміністрацій, місцеві бюджети в повному обсязі забезпечені коштами та здійснюють виплату заробітної плати працівникам соціально-культурної сфери, в тому числі - закладів освіти, своєчасно у встановлені законодавством терміни".

Реклама:

За інформацією прес-служби, це питання перебуває на особистому контролі прем’єр-міністра Миколи Азарова.

У разі порушень виплат заробітної плати в установлені законодавством терміни у Кабміні радять негайно звертатися на телефон урядової "гарячої лінії" за номером 0-800-507-309 (дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні), а також нагадують, що у вихідні та святкові дні урядовці працюватимуть згідно із затвердженим графіком чергувань, а отже зможуть оперативно вжити заходів для усунення порушень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!