Донецькі прокурори через суд забирають землю у київського бізнесу

Понеділок, 26 грудня 2011, 17:22

Прокуратурою Донецька проводяться заходи щодо повернення територіальній громаді міста земельних ділянок, які використовуються з порушенням умов договорів оренди, укладених між Донецькою міською радою та суб'єктами господарювання, повідомляє прокуратура Донецької області.

Про це заявила старший помічник прокурора Донецька Юлія Куликова, пише газета "Дело".

Зокрема, за їх словами, господарським судом Донецької області були задоволені три позови прокурора міста про розірвання договорів оренди земельних ділянок загальною площею майже 20 гектар, що надавалися Донецькою міською радою підприємствам, зареєстрованим в місті Київ, на 49 років, і їх повернення територіальній громаді міста.

"Підставою для дострокового розірвання договорів стало порушення з боку підприємств умов договорів оренди в частині своєчасної та повної оплати за користування земельними ділянками. На момент перевірок заборгованість перед місцевим бюджетом за даними договорами перевищила 6 млн. грн. За ініціативою прокуратури Куйбишевського району Донецька органами державної податкової служби вжиті заходи щодо стягнення сум заборгованості в судовому порядку", - повідомила Куликова.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!