ПриватБанк викупить у власників майже 20% своїх акцій

Вівторок, 20 грудня 2011, 12:15

Акціонери ПриватБанку на загальних зборах 16 грудня прийняли досить екзотичне як для українського ринку рішення: про викуп ПриватБанком своїх акцій.

Про це банк повідомив у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, пише газета "Дело".

В цілому планується викупити 19,06% акцій банку.

Про те, чи зміниться структура акціонерів банку після викупу або зменшення кількості акцій буде пропорційним, в повідомленні не уточнюється.

Реклама:

Як відомо, відповідно до закону "Про акціонерні товариства", протягом року з моменту викупу акцій компанія зобов'язана або продати придбані папери або анулювати їх.

Найбільшими акціонерами ПриватБанку станом на 1 жовтня є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, за даними НБУ кожному з бізнесменів належить 33,75% акцій фінустанови. Ще 24,99% акцій належить кіпрській Triantal Investments Ltd.

У червні 2011 року голова правління ПриватБанку і топ-менеджери фінустанови істотно наростили свої частки в банку. Зокрема, голова правління банку Олександр Дубілет збільшив свою частку в статутному капіталі фінустанови з 0,404% до 3%, перший заступник голови правління Тимур Новиков наростив свій пакет з 0,101% до 1,5%.

Ще близько десяти "топів" стали власниками від 0,1 до 0,4% акцій банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!