Рейтинг НАСК "Оранта" знизився

П'ятниця, 2 грудня 2011, 10:14

Агентство "Експерт-Рейтинг" призупинив рейтинг фінансової стійкості НАСК "Оранта", присвоєний на рівні uaAА всього півроку тому.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Такий крок РА пояснило тим, що "у другому півріччі зовнішня підтримка від акціонерів стала носити невизначений характер".

СК безуспішно намагалася зібрати акціонерів 15 липня і 30 вересня.

Реклама:

"Оскільки збори акціонерів є ключовою ланкою в ухваленні рішення про збільшення статутного фонду, агентство змінює оцінку зовнішньої підтримки" Оранти "з високої на невизначену", - йдеться в повідомленні.

За офіційними даними, на 1 червня великими акціонерами "Оранти" були казахський БТА Банк (35,17%) і сім кіпрських компаній, що володіють сумарно 57,15% акцій.

При цьому глава наглядової ради "Оранти" Олег Спілка навесні повідомляв, що разом зі своїм секретарем володіє 25% компанії, а акціонерам під мандатом EastOne (управляє активами Віктора Пінчука) належало близько 32% акцій страховика.

На продаж було виставлено більше 50% акцій компанії.

Незговірливість акціонерів - не єдина проблема СК.

"На тлі невизначеної зовнішньої підтримки обсяг грошових коштів компанії за рік знизився на 52,27%, до 116,7 млн ​​гривень на 1 жовтня, - повідомили в" Експерт-Рейтингу ".- Коефіцієнт покриття грошовими засобами зобов'язань страховика за той же період знизився з 73% до 43%."

РА відновить рейтинг при появі у ключових акціонерів взаєморозуміння з питання подальшого розвитку СК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: