Юань підскочив до історичного рекорду до долара

П'ятниця, 16 грудня 2011, 13:18

Курс юаня до долара підскочив до рекордного значення в п'ятницю, імовірно, через інтервенції Центробанку, покликані охолодити гарячі голови спекулянтів, що ставлять на падіння китайської валюти.

Народний банк Китаю запропонує великі обсяги доларів через найбільші держбанки країни, піднявши юань до рекордних 6,3294 юаня за долар, сказали трейдери, інформує Reuters.

До закриття торгів юань відступив до 6,3484 юаня, але все одно виявився набагато вище від закриття четверга на рівні 6,3735 юаня.

"Це явна інтервенція з боку уряду для підтримки юаня і відповідає недавнім рішення ЦБ використовувати механізм центрального курсу, щоб не дати юаню впасти, - сказав трейдер одного з європейських банків в Шанхаї. - Цей крок показує, що уряд хоче підтримувати стабільний курс юаня на найближчий час і, можливо, навіть дати йому трохи вирости".

Реклама:

Попит, що знижується на експорт і побоювання з приводу того, як Китай зможе перезимувати уповільнення на ринку житла, кинули тінь сумніву на економічні перспективи країни в 2012 році.

Економісти чекають, що зростання ВВП Китаю в майбутньому році сповільниться до мінімальних значень за десть років. Такі прогнози посилили тиск на юань.

З кінця вересня китайський ЦБ намагався протистояти ставками на зниження юаня, виставляючи високий центральний курс, який визначає початкову точку торгів, з якої валюта може подорожчати або подешевшати лише на 0,5 відсотка протягом дня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!